Zapékaná kuřecí prsa s rajčaty a bramborem
- kuřecí prsa
- rajčata
- brambory
- šunka (krůtí, kuřecí..)
- plátkový sýr
- sůl
- oregáno
- koření na americké brambory
- grilovací koření
- olivový olej
- máslo
- (maso,rajčata a brambory podle velikosti plechu)
- Kuřecí prsa si omyjeme a upravíme: odblaníme, naklepeme (výška max. 1cm). Připravíme si marinádu: v misce smícháme dostatečné množství olivového oleje s grilovacím kořením a podle chuti můžeme ještě dochucovat pepřem, solí, či jiným kořením. Kuřecí prsa naložíme anejlépe do druhého dne necháme odležet.
- Brambory i se slupkou dáme vařit do osolené vody dokud nezměknou -cca 12 - 15 minut. Rajčata si nakrájíme na kolečka a trochu prosolíme.
- Tak 20 - 30 minut před restováním kuřecí maso vyndáme z lednice. Na pánvičku buď to můžeme nalít trochu olivového oleje nebo jestli je ho v marinádě dost, tak není potřeba. Maso restujeme na středním ohni do zlatova z každé strany. Po orestování maso naskladáme na plech. Brambory si nakrájíme na kolečka (i se slupkou) a necháme ještě chladnout.
- Na kuřecí maso naklademe šunkui tak, aby první vrstva v pekáči nebyla znatelná. Na šunku naklademe rajčata. Opět tak, aby šunka nebyla vidět. Rajčata posypeme oregánem. Na rajčata se dá vrstva sýra a jako poslední krok jsou brambory. Ty skládáme tak, aby byly po celém pekáči. Slouží vlastně jako příloha, tak je můžeme vrstvit.
- Brambory posipeme směsí na ,,Americké brambory,, a plech vložíme do předehřáté trouby na 220°C na dobo, dokud se brambory neopečou tak, jak požadujete.
Přeji vám dobrou chuť
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář